BiografieLeighton Marissa Claire Meester (nascuta pe 9 Aprilie 1986) este o actrita americanca,care se doreste si compozitoare, cunoscuta cel mai bine datorita rolului ei "Blair Waldorf" din serialul "Gossip Girl".Primul ei rol a fost in drama "Law&Order" in anul 1992, urmand apoi aparitii in "Surface", "Entourage","CSI: Miami","8 Simple Rules", "24", "7th Heaven" si "House".


Parintii ei, Connie si Doug,au fost implicati intr-o operatiune cu droguri intr-o contrabanda care transporta marijuana din Jamaica in SUA. Amandoi au fost arestati iar Connie a fost eliberata pe cautiune.Intre timp, Connie a ramas insarcinata, si dupa ce a fost condamnata, a fost dusa intr-o inchisoare din Texas.Leighton a fost nascuta in inchisoare, iar mamei ei i-au fost acordate 3 luni de libertate pentru a sta cu noul-nascut. Condamnata la 10 ani de inchisoare, dupa ce s-au scurs cele 3 luni, Leighton a fost lasata in grija unei rude.Dupa 16 luni petrecute in inchisoare, Connie a fost eliberata si astfel si-a asumat intreg rolul de mama in viata copilului ei. Leighton mereu a afirmat ca nu isi judeca parintii si nu le poarta resentimente, declarand de multe ori ca mama ei este cea mai buna prietena a ei. In prezent,ea mai are 2 frati pe nume Lex si Douglas. Legat de cariera ei, Meester a devenit interesata de actorie dupa ce a aparut in "The Wizard of Oz". Alt rol important a fost cel al Savannah Barnnet din "Surface".
A fost invitata sa joace rolul lui Debbie Pendleton in sezonul 4 din drama "24", precum si rolul adolscentei Ali care se indragosteste de Dr. House in serialul cu acelasi nume.
In 2006 a dat viata rolului principal din comedia-horror "Drive-Thru", film pentru care a inregistrat si soundtrack-ul.In prezent, Meester este  Blair Waldorf  in serialul "Gossip Girl", creat de Josh Schwartz, acelasi care a realizat si "The O.C". Serialul se bazeaza pe cartile in care sunt descrise vietile unor elevi ai New York-ului, care invata la Upper East Side. Criticii au laudat performantele oferite de Meester si recent a fost invitata sa joace in "CSI:Miami".Cand vine vorba de viata personala, Leighon nu este cu Ed (Chuck) asa cum fanii Gossip Girl si-ar dori, ci are o relatie cu cel care a avut totusi o scurta aparitie in serial, Sebastian Stan.